Behandling af skader

Har du en sports- eller arbejdsskade?

Hvis du har fået en skade i forbindelse med fx sport eller arbejde, er det en fordel at konsultere en fysioterapeut hurtigt, således at du kan få den rette behandling. Venter du længe kan skaden manifestere sig i forskellige symptomer, som i sidste ende kræver længere behandlingstid.

Akut skade

Ved akut skade forstås en pludselig påvirkning på kroppen med efterfølgende vævsskade sket indenfor de seneste 24 timer. Der opstår en tilstand i vævet som kaldes inflammation (irritationstilstand), hvor symptomerne kan være; Smerte, varme, hævelse, rødme og nedsat funktion/bevægelse. Akutte skader skal behandles hurtigst muligt, og det er altid godt at konsultere en fysioterapeut med henblik på den at få den korrekte vejledning samt efterfølgende genoptræning. Du kan dog godt selv gøre noget lige efter skaden er sket, og indtil du bliver tilset.

Overbelastningsskade

Denne form for skade får ofte lov til at udvikle sig over tid, på trods af at den med passende styring af belastning og restitution bør kunne undgås. Det er i denne situation derfor også vigtigt, at der ud over selve behandlingen af skaden fokuseres på at klarlægge årsagen bag, således at yderligere overbelastning så vidt muligt undgås. Hård fysisk aktivitet kan være forbundet med forbigående smerte og ømhed, hvilket kan være acceptabelt, men aktivitet bør ikke indledes med smerte.
Symptomer på overbelastning: Smerte ved fysisk aktivitet, afbrudt nattesøvn pga. smerte, tiltagende stivhed i kroppen om morgenen, ledhævelse, ledinstabilitet.

Har du spørgsmål eller ønsker du at bestille en tid?

Ring eller skriv til 20 61 03 12 – så kan jeg hjælpe dig med dine spørgsmål
Du kan også kontakte mig eller bestille en tid nedenfor

Kontakt